Nystekte brookie

Brookies fra Masterchef

Som nevnt tidligere er jeg megafan av Masterchef Australia, og det flere oppskrifter som har fristet å teste hjemme. De legger ut oppskriften på hjemmesiden, men nå har de sperret siden for alle utenfor Australia. Denne oppskriften på brookies som Harry lagde i sesong 8 rakk jeg heldigvis å skrive ned. Disse brookiesene er er perfekt blanding av kjeks og cookie, sprø på utsiden og myke og seige på innsiden.

 

Servering

Brookies bør serveres varme og gjerne med noe friskt på siden som is, krem eller bær. Disse er veldig mektige, så man orker fort bare en. Det vil friste med en til, men ikke gjøre det du kommer til å angre 😉

 

Oppskrift

Brookie

Forbredelse10 mins
Koketid15 mins
Totalt1 hr 25 mins
Keyword: brookies
Posjoner: 20 cookies
Author: Awa Sarr

Ingredienser

  • 350 gram mørk sjokolade (gjerne 70%)
  • 45 gram smør
  • 225 gram melis
  • 80 gram maismel
  • 1 ts bakepulver
  • 3 stk egg
  • 1 ts vaniljeessens eventuelt 1 stk vaniljestang
  • 100 gram sjokolade chips

Slik gjør du

  • Brekk opp sjokoladen og smøret i en bolle som tåler varme. Du kan enten smelte dette i en micro der du setter den inn 30 sekunder av gangen. Eller sånn som meg som ikke har mikro og bruke et vannbad.
  • Bland de tørre ingrediensene og tilsett den smeltede sjokoladen. Ha i resten av ingrediensene og rør godt. Du kan godt bruke kjøkkenmaskin her, men du trenger ikke.
  • Ha deigen i kjøleskapet i minst en time.
  • Varm opp ovnen til 180 grader, og ha bakepapir på et stekebrett.
  • Bruk en spiseskje til å forme litt flate baller som du fordeler på brettet, med nok avstand til at det plass til å spre seg ut.
  • Stek kjeksene i ca 13-15 minutter og la de hvile på et brett noen minutter før servering. De vil virke uferdige når de kommer ut av ovnen, men de vil ble fastere når avkjøles.
  • Server med vaniljeis eller pisket krem
No Comments Yet

Comments are closed