
Det er lov å jukse litt
Denne pizzaen virker veldig hjemmelaget, men det eneste jeg egentlig gjør selv er å blande sammen ingredienser til sausen. Etter at jeg oppdaget de fantastiske ferdigbunnene på Gamle Oslo Delikatesse, så jeg ingen grunn til å bruke tid på å lage dem selv. Jeg har lagt ved en oppskrift på bunn fra Tine.no, for deg som likevel vil lage din egen.
Favorittbutikken
Jeg har faktisk aldri vært spesielt fan av pizza. Brannfakkel, jeg vet. Men etter at jeg fikk servert ordentlig italiensk pizza jobber jeg nå med å ta igjen tapt tid, og «lager» pizza nesten en gang i uka. Jeg er en pizzapurist, og mener at det skal være så få ingredienser som mulig. Men de få som er på pizzaen bør være skikkelig gode.
Jeg får alltid den hjelpen jeg trenger på Gamle Oslo Delikatesse, så dit drar jeg fast. Jeg kjøper samme osten, samme tomatene, samme salami og bunner hver gang. Der har jeg også lært at en god pizzasaus egentlig bare trenger tre ingredienser dersom tomatene er gode nok. Har tomatene nok sødme og smak trenger man verken hvitløk eller sukker <3
Oppskriften
Italiensk pizza med spicy salami
Ingredienser
Pizzabunn
- 6 dl pizzamel eller hvetemel
- 1 ts salt
- 25 gram fersk gjær
- 2 dl vann
- 3 ss olivenolje
Pizzasaus
- 400 gram knuste tomater jeg bruker Pomodoro San Marzano eller lignende
- 1 dl god olivenolje
- 1 neve fersk basilikum
Topping
- 300 gram revet jarlsberg
- 250 gram mozzarella jeg bruker garofalo mozzarella
- 100 gram spicy salami jeg har bruker Salame Venticina
Slik gjør du
Pizzasaus
- Ha alle ingrediensene i en blender og bland godt sammen
Pizza
- Ha mel og salt i en bakebolle. Smuldre gjær i og elt inn vann og olje. Her er det en fordel å bruke en kjøkkenmaskin med eltekrok.
- Elt til deigen er smidig og elastisk, 10-15 minutter.
- Dekk til deigen med plast og la heve til dobbelt størrelse, ca. 90 minutter.
- Ha deigen ut på et melet bord og del i emner. Rull til boller, dekk med et klede og la hvile i 30 minutter.
- Sett ovnen på maks med varmluft. Kjevle ut tynne, runde pizzabunner. Ha på tomatsaus og ost.
- Stek i ovnen i 8-10 minutter, når det er 1 minutt igjen har på salami.
Litt spice i tomatsausen så tror jeg dette blir bra.
Skal forsøke, men med innkjøpt tynn bunn. Egen bunn eser nesten alltid for mye for min smak.
Skal bli spennende å følge dere videre når podden kommer skikkelig i gang.
Tvi, tvi.
Denne kommentaren gikk meg hus forbi. Litt spice er nok ikke så dumt, spesielt om du går for en annen topping 🙂 Takk for hyggelige ord!