Fast dessert
Jeg må innrømme at risgrøt ikke er en av mine favoritter, men det er denne desserten. På julaften er riskrem fast innslag hos oss, det er også her mandelen gjemmer seg. Vi er ikke så mange som spiser, så denne riskremen spiser vi i dagevis etterpå. Jeg tror rekorden er februar på å holde riskremen i live. Det betyr ikke at vi spiser den samme riskremen i to mnd, men når de går tomt for saus eller riskrem må man lage mer av det ene og da har man det gående 😉
Ulike sauser
Jeg må innrømme at jeg ikke lager rød saus av saft til min riskrem. Jeg lager stort sett jordbærsaus av rørte jordbær, men det har jeg til nå bare laget på følelsen. Men jeg skal få laget en oppskrift til deg som foretrekker denne.
Serveres med mandelflarn og hakkede mandler
Riskrem med rød saus
Ingredienser
Riskrem
- 6 dl melk
- 80 gr ris
- 35 gr mandler
- 35 gr sukker
- 1 ts vanilje
- 2 1/2 dl kremfløte
Rød saus
- 3 1/2 dl vann
- 1 1/2 saft
- 2 ts potetmel
Slik gjør du
Riskrem
- Dersom du har grøtrester kan du bruke dette, pass på å røre godt.
- Lag risgrøt og avkjøl.
- Tilsett sukker og skollede hakkede mandler.
- Stivpisk fløten med vaniljesukker
- Bland grøten og kremen godt, men forsiktig.
Rød saus
- Gi rød saft og vann et raskt oppkok i en kjele.
- Rør potetmel ut i kaldt vann.
- Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt.
- Når sausen koker opp, trekkes den til side. Blir sausen stående og koke, blir den grå og seig.
- Avkjøl før servering.