Fatima på syltekjøkkenet hjemme
Fatima på syltekjøkkenet hjemme

 

Syltetøy for nybegynnere

For noen uker siden fikk jeg en bærepose med plommer fra hagen til svigemor. Jeg benyttet anledning til å lage syltetøy, noe jeg aldri har gjort før, og det gikk ganske bra om jeg får si det selv. Men jeg merket underveis at jeg ikke ante hva jeg drev med, og ikke minst hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde. Da er det godt man har en podcast der man kan hente inn akutthjelp, og Fatima kom til unnsetning.

 

Tar opp gamle tradisjoner

Det bugner over av plommer, epler, og sopp. Hva kan vi gjøre med alle disse nydelige råvarene, slik at de både smaker godt, men også gir oss glede hele året? Fatima Maria Lavoll driver bloggen og instagramkontoen marmeladedamen, og hun var den perfekte personen til å hjelpe meg med syltetøyprosjektet. Fatima har tatt med seg tradisjonene som familien har gitt henne og bruker dem daglig. Hun har også egne kurs på kjøkkenet på Høyenhall der du kan lære med om hvordan du kan sylte, lage syltetøy og konservere.

 

Du kan melde deg på kursene her.

 

Ps: Oppskriften på tyttebærketchupen vi snakker om i episoden  finner du her

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.