166

Kantarellsuppe med focaccia
Kantarellsuppe

 

Rask kantarellsuppe

Jeg har en tendens til å sette i gang store prosjekter når jeg kommer hjem fra jobb, og middagen kan ta timesvis. Dette er til stor frustrasjon for han jeg bor med. Suppe er en rask og god middag som jeg lager altfor sjelden, og når jeg ramlet over disse kantarellene innså jeg at jeg nesten ikke hadde noe valg. Denne suppen tar 30 minutter å lage, og dessuten er den super enkel. Dersom du skal ha focaccia i tillegg, tar det naturlig nok litt lenger tid.

 

Tilbehør

De fleste supper gjør at du ikke er mett så lenge i seg selv, og derfor er det alltid deilig med noe brød ved siden av. Jeg valgte å slenge sammen en rask focaccia, og ja, du slenger den bokstavlig talt sammen. Oppskriften finner du her.

Kantarellsuppe

Forbredelse10 minutes
Koketid20 minutes
Totalt30 minutes
Posjoner: 4 personer
Author: Awa Sarr

Ingredienser

 • 1.5 liter kantarell
 • 3 dl fløte
 • 2 dl hvitvin
 • 5 dl kantarellfond Du kan også bruke kylling eller grønnsak
 • 2 stk sjalottløk
 • 2 ss smør
 • salt
 • pepper
 • friske urter jeg brukte timian

Slik gjør du

 • Børst og rens kantarellene (Ikke vask)
 • Del opp 2/3 i småbiter og la resten ligge til senere (Dette brukes til pynt)
 • Stek småbitene sammen med sjalottlløk og olje. Ha i hvitvinen og la den koke nesten helt inn
 • Ha i fløten og fonden og la den koke i 15 minutter.
 • Kjør suppen i en blender eller med stavmikser
 • Stek resten av soppen i smøret til den er gyllen. Deretter har du over salt, pepper og urter. Du kan også har over litt god olje. Serveres med godt brød til
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating