sjokoladeis med krumkakekjeks
Sjokoladeis med krumkakekjeks

Hjemmelaget sjokoladeis

Sommeren i år har latt vente på seg, men det er ingen grunn til å vente med isspisingen av den grunn. Det å lage is hjemme er kjempeenkelt, og alle har samme grunnoppskrift. Når du har lært deg denne er det kun fantasien som setter begrensinger på hva du kan putte oppi.

 

Hellstrøms isbok

Jeg var så heldig at jeg fant Eyvind Hellstrøm sin kokebok «Iskremfabrikken» på et loppemarked. Der er det masse iskremoppskrifter som er verd å teste, og sjokoladeisen som står i denne er også utgangspunktet for denne oppskriften. Jeg erstattet kakao med sjokolade fordi jeg synes det gir en bedre smak, men dette er smak og behag.

Krumkaker

Kjeksen lagde jeg med krumkakejern og oppskrift, den finner du her

Oppskrift

Sjokoladeis

Forbredelse10 mins
Koketid30 mins
Totalt40 mins
Posjoner: 1 liter

Ingredienser

  • 5 dl helmelk
  • 2,5 dl kremfløte
  • 60 gram mørk sjokolade (gjerne 70%)
  • 200 gram smeltet sjokolade (55%) kan erstattes med 60 gram kakao
  • 6 stk eggeplommer
  • 200 gram sukker

Slik gjør du

  • Hakk opp den mørke sjokoladen i grove biter
  • Kok opp melk, fløten og halvparten av sukkeret
  • Pisk eggeplommer og resten av sukkeret til eggedosis
  • Tilsett melkeblandingen i eggene litt og litt under omrøring. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm opp til den tykner til 80 grader
  • Smelt den lysere sjokoladen i et ildfast bolle over et vannbad, og bland inn i eggeblandingen
  • La det avkjøle seg helt, før du har det over i en iskremmaskin og kjør den til den har en fin å kremet konsistens. Enten spis den umiddelbart eller frys den til den fryser skikkelig. Her er det store forskjeller på ismaskinene
  • Du kan også lage iskrem uten bruk av ismaskin Sett den avkjølte fløteblandingen i fryseren og rør hvert 20 - 30 min til du har fått iskremkonsistens. Jo flinkere du er på dette jo bedre konsistens får isen. Sluntrer du unna og rører for lite vil det danne seg iskrystaller i isen.
No Comments Yet

Comments are closed