Pasta, bacon, pepper og ost
Hjemmelaget pasta

Lage pasta selv

Det er superenkelt å lage pasta selv, og det er verdt hvert eneste minutt. Konsistensen er bedre, den trekker til seg saus bedre og ikke minst så smaker den mye bedre. Når du først har lært deg å lage skikkelig pasta (for jeg vil regne at det tar noen gange før man kjenner hvordan deigen skal være for at den skal bli skikkelig god) så det det kun fantasien som setter begrensinger. Denne oppskriften kan brukes til for eksempel spagetti, tagliatelle og ravioli.

 

Ikke følg oppskriften slavisk

Ikke ta dette bokstavlig, for det er viktig å følge oppskrifter spesielt når du skal pasta. Men det som er med egg er at det er så store forskjeller i størrelse at det er vanskelig å lage en nøyaktig beskrivelse. Du må tørre å stole på egen intuisjon, og bruk hendene til å kjenne på deigen og vurdere om den er for våt eller tørr. Men ikke bli for utålmodig, kna den en stund for å se om ikke teksturen forandrer seg.

 

Psst. Her du du en oppskrift på en skikkelig god carbonara

Oppskrift

Hjemmelaget pasta

Posjoner: 4 personer

Ingredienser

  • 250 gram pastamel (durum) , tipo 00 eller vanlig hvetemel
  • 2 stk egg
  • 2 stk eggeplomme
  • 1/2 ts salt

Slik gjør du

  • Ha melet rett på bordet eller kjøkkenbenken. Lag en liten fordypning i melet på bordet og ha i egg, salt og eggeplommer
  • Bruk en gaffel og pisk eggene og pisk inn litt og litt mel. Når alt er blandet samler du det til en deig. Kna i ca 5 minutter til du merker at deigen er lett og smidig
  • Pakk deigen i plastfolie og la den hvile på benken i 30 minutter
  • Legg deigen på et melet bord og form deigen til en en firkant som passer inn i pastamaskinnen
  • Rull ut pastaen på nivå 0, og skru ett og ett oppover etter du har kjørt pastaen gjennom frem til nivå 2. Dette gjør du frem til nivå 2 . Brett deretter pastaen og begynn på 0 igjen, og kjører pastaen til nivå 6 som er den vanligste tykkelen
No Comments Yet

Comments are closed