Tomat, svinekjøtt, tzatziki, fries i pitabrød
Hjemmelaget gyros i pitalefse

Gyros til hverdags

Gyros er veldig undervurdert, og ikke sånn supervanlig å få her i Norge. Men mange har opplevd fenomenet i Hellas, noen med større hell enn andre. Men det er super enkelt å lage selv, og med noen enkle grep trenger det ikke å være så usunt heller

 

Gjør det litt sunnere til hverdags

Oppskriften under er den gjengse, men når jeg lagde den her om dagen gjorde jeg den litt sunnere. Sommerkroppen har jeg gitt opp for lengst, men jeg vil allikevel gjøre kroppen min glad. Jeg byttet ut 2/3 av melet med fullkornsmel i lefsene og stekte friesen i en airfryer (kan også bruke ovnen)

 

Pitabrød

Jeg har valgt å lage pitalefsene selv fordi jeg ikke har funnet noen jeg synes fungerer. Men du kan fint bruke vanlige pitabrød og ha fyllet inni. Men her også er det store forskjeller, prøv å finn noen som er så ferske som mulig 🙂

Oppskrift

Gyros

Forbredelse1 minute
Totalt1 minute
Posjoner: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g nakkekoteletter både svin og lam fungerer godt
  • 2 fedd hakket hvitløk
  • 1 liten rødløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss fersk timian
  • 1 liten chili
  • Olje til steking

Slik gjør du

  • Finhakk løk, hvitløk, chili, og timian. Bland deretter alt sammen i en pose med kjøttet.
  • La kjøttet marinere i kjøleskapet helst natten over, men minst 1 time.
  • Varm en stekepanne, krydre med salt og pepper. Stek kotelettene til de er ferdig medium stekt er kjernetemperaturen på 70 grader.
  • La kjøttet hvile i ca 10 min og del det opp i strimler

Tzatziki

Posjoner: 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk agurk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 dl gresk yoghurt
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss mynte
  • 1 ss sitron

Slik gjør du

  • Riv agurken og ha den i en sil, og la den renne av
  • Ha agurken over i et kjøkkenhåndkle og klem ut resten av vannet
  • Finhakk hvitløk og mynte og bland sammen med de andre ingrediensene i en bolle. Rør inn agurken , deretter smak til med salt og pepper
No Comments Yet

Comments are closed