Et must i fryseren
Disse rundstykkene har vi alltid i fryseren, slik at man alltid har noe tilgjengelig. Det er en veldig stor oppskrift, så de varer en stund. Grahammelet i denne oppskriften har jeg kjøpt i Sverige og kjøper alltid en noen pakker når jeg er der.
Halvgrove rundstykker
Dette er halvgrove rundstykker som passer til alt, og de er rett og slett knallgode. Rundstykkene er veldig lette å lage, og verdt å sette av tid til å lage innimellom.
Oppskrift
Graham rundstykker
Posjoner: 40 rundstykker
Ingredienser
- 1 kg Graham mel
- 375 gram hvetemel
- 1 ss salt
- 1 liter vann
- 60 gram gjær
- litt eggrester eller melk
Slik gjør du
- Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, . Bruk kaldt vann. Kjør det hele i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Dersom deigen virker litt løs tilsett mel, og vann dersom den er litt tørr. Start med et lav tempo og sett opp temp etterhvert.
- Heves i bollen under et klede i ca 2 timer.
- Eltes godt på bordet og deler til det er ca 40 rundstykker
- Etterheves i 15 minutter.
- Pensles og dryss sesamfrø eller valmuefrø. Og stekes på 225 grader i 12-15 minutter
- Avkjøles på rist