Peppersuppe med gulrot og poteter
Peppersuppe med gulrot og poteter

 

Bruk hele dyret

Jeg er veldig fan av å bruke hele dyret, og ikke bare bruke filet og lår i maten. Jeg tror alle har godt av å utforske flere deler av dyret og jeg tenker at oksehale er et supert sted å starte. Oksehale er noe jeg har spist hele oppveksten, og jeg var ganske gammel før jeg innså at dette ikke var noe alle spiste hjemme. Heldigvis har flere oppdaget den fantatisk gode smaken oksehale har

 

Favorittretten på søndager

Peppersuppe var en av de beste rettene pappa og mamma kunne lage til meg. Jeg var ganske gammel før jeg begynte å lage det selv fordi jeg ikke vil ødelegge følelsen av å komme hjem til noe en rett jeg bare kunne få hjemme. Det ødela liksom litt av sjarmen av å kunne lage dette selv tenkte jeg, men så feil kan man ta.

Det tar veldig lant tid å koke oksehaler møre, og jeg synes det varierer litt fra gang til gang hvor lang tid det tar. Derfor blir dette ofte søndagsmiddag, så kan det koke i fred helt til kjøttet slipper beinet.

 

Pssst. Det går helt fint å fjerne kjøttet fra beinet og og kjøttet rett i suppen. Det kan være litt lettere å spise det på den måten. Tomat blir altså så utrolig varmt.

Peppersuppe

Forbredelse15 minutes
Koketid3 hours
Totalt3 hours 15 minutes
Posjoner: 4 personer

Ingredienser

 • 1 kilo oksehale finn noen med mye kjøtt på
 • 1 stk finhakket løk
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 liter vann
 • 2 ss tomatpuré
 • 250 gram passata her kan du også bruke knuste tomater
 • 1 stk habanero Den blir ganske sterk med habanero, så her kan du justere som du vil. Eventuelt bruke en mindre sterk chili
 • 4 stk gulrøtter i terninger
 • 6 stk små poteter

Slik gjør du

 • Gni salt og pepper på hver side av kjøttstykkene, og brun de godt på hver side på høy varme
 • Ta ut kjøttstykkene. Sett ned varmen til middels og stek løken til den er blank
 • Ha i gulrot og hvitløk og stek i ytterligere 5 minutter
 • Tilsett tomatpurè og rør godt til det er blande helt inn. Ha over vann, passata og legg kjøttstykkene tilbake i pannen.
 • La det koke med lokket på i minst 3 timer, og ta av lokket den siste timen og tilsett potetene og gulerot de siste 30 minuttene
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating