fritert kylling.foto
Knasende sprø fritert kylling

Knasende sprø kylling 

Fritert kylling er en skikkelig guilty pleasure, dessuten er det utrolig godt. Mange tenker kanskje at det er vanskelig å lage god fritert kylling hjemme. Men det er faktisk utrolig enkelt, ikke tar det spesielt lang tid heller.

Brine

Det er uendelig med oppskrifter og like mange måter å gjøre det på. Jeg har testet ulike versjoner, og det er denne måten jeg har funnet som gir supersaftig og sprø kylling.

Brine gir kyllingen masse smak, men det gjør også at man får gjennomstekt kylling som er saftig saftig på innsiden. Potetmel og whisky gir en ekstra sprøhet på utsiden.

Oppskrift

Frityrstekt kylling

Forbredelse20 minutes
Koketid10 minutes
Totalt1 hour 30 minutes
Posjoner: 4 personer

Ingredienser

Brine

  • 600 gram kylling Jeg bruker drumsticks
  • 2 ts hakket hvitløk
  • 1 halv habanero
  • 2 ts hakket ingefær
  • 1/2 dl riseddik
  • 1/2 dl soyasaus
  • 1 1/2 ts pepper
  • 1 1/2 ts sukker
  • 1 l vann
  • 1 ts pepper
  • 1/2 ts sesamolje
  • 1/2 dl salt

Frityrdeig

  • 2 stk egg
  • 2 dl mel
  • 1 dl potetmel
  • 3 ts chipotle
  • 1 ts pepper
  • 1 ts cayennepepper
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 1 ts chiliflak
  • 1 klunk whiskey Her kan du bruke det du har av sprit - så rent som mulig

Slik gjør du

Brine

  • Ha alle ingrediensene i en gryte og kok opp, og la kyllingen trekke i 20 minutter
  • Ta ut kyllingen og tørk av noe av det overflødige vannet sett den kaldt i kjøleskapet i 30 minutter eller til kyllingen er helt tørr

Kylling

  • Visp sammen eggene og ha i 1 dl av melet i en lav bolle.
  • Bland de resterende ingrediensene i en bolle med lave kanter.
  • Dypp kyllingen først i egg blandingen og deretter i melblandingen og dekk kyllingen skikkelig. La kyllingen tørke på en rist i ca 20 minutter.
  • Frityrkok kyllingen til den er gyldenbrun og sprø på 180 grader. Dette tar ca 7 minutter. Legg de på et papirhåndkle og la oljen renne av.
  • Serveres med maisbrød, karamellisert løk og paprika og dippingsaus

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating