Knasende sprø kylling
Fritert kylling er en skikkelig guilty pleasure, dessuten er det utrolig godt. Mange tenker kanskje at det er vanskelig å lage god fritert kylling hjemme. Men det er faktisk utrolig enkelt, ikke tar det spesielt lang tid heller.
Brine
Det er uendelig med oppskrifter og like mange måter å gjøre det på. Jeg har testet ulike versjoner, og det er denne måten jeg har funnet som gir supersaftig og sprø kylling.
Brine gir kyllingen masse smak, men det gjør også at man får gjennomstekt kylling som er saftig saftig på innsiden. Potetmel og whisky gir en ekstra sprøhet på utsiden.
Oppskrift
Frityrstekt kylling
Posjoner: 4 personer
Ingredienser
Brine
- 600 gram kylling Jeg bruker drumsticks
- 2 ts hakket hvitløk
- 1 halv habanero
- 2 ts hakket ingefær
- 1/2 dl riseddik
- 1/2 dl soyasaus
- 1 1/2 ts pepper
- 1 1/2 ts sukker
- 1 l vann
- 1 ts pepper
- 1/2 ts sesamolje
- 1/2 dl salt
Frityrdeig
- 2 stk egg
- 2 dl mel
- 1 dl potetmel
- 3 ts chipotle
- 1 ts pepper
- 1 ts cayennepepper
- 2 ts hvitløkspulver
- 1 ts chiliflak
- 1 klunk whiskey Her kan du bruke det du har av sprit - så rent som mulig
Slik gjør du
Brine
- Ha alle ingrediensene i en gryte og kok opp, og la kyllingen trekke i 20 minutter
- Ta ut kyllingen og tørk av noe av det overflødige vannet sett den kaldt i kjøleskapet i 30 minutter eller til kyllingen er helt tørr
Kylling
- Visp sammen eggene og ha i 1 dl av melet i en lav bolle.
- Bland de resterende ingrediensene i en bolle med lave kanter.
- Dypp kyllingen først i egg blandingen og deretter i melblandingen og dekk kyllingen skikkelig. La kyllingen tørke på en rist i ca 20 minutter.
- Frityrkok kyllingen til den er gyldenbrun og sprø på 180 grader. Dette tar ca 7 minutter. Legg de på et papirhåndkle og la oljen renne av.
- Serveres med maisbrød, karamellisert løk og paprika og dippingsaus
Dette skal prøves hjemme om ikke lenge. Har du tips til en frityrdeig uten egg??
Hei 🙂 Jeg tenker du helt fint kan erstatte eggene med kulturmelk 👍🏽 Lykke til!