Hekta på Super Bowl
Hvert eneste år ser jeg på Super Bowl som går midt på natten tidlig februar. Og som du kanskje vet går Super Bowl på søndager og var i rundt 4 timer. Ca klokken 04.00 er det slutt, og skal man holde seg våken så lenge må man ha proviant og motivasjon på veien. Jeg har laget ulik snacks gjennom årene, men dette er en av favorittene. Mac and chesse balls er en favoritt hos store og små.
Restemat
Osten til fyllet var rett og slett smårester av ost jeg fant i kjøleskapet og en ostebit jeg fant i resteskuffen i butikken. Så her kan du bruke det du liker av ost, og det du har. Jeg anbefaler å tenke litt over sammensetningen av myk og hard ost slik at det ikke blir for flytende.
Mac and cheese balls
Posjoner: 15 stk
Ingredienser
- 250 gram makaroni
- 150 gram montery jack/cheddar
- 2 ss philadelphia
- 4 ss blåmuggost
- 50 gram jarlsberg
- 3,5 dl melk
- 1 ss maisenna
- 3,5 dl panko
- 1 ts salt
- 1 ts paprika pulver eller chipotle
- 3 ss smør
- 2 stk egg
- 5 dl olje Så mye at det dekker osteballene godt
Slik gjør du
- Rør osten og maisenna sammen i en bolle, og sett den til side
- Følg instruksjonen på pakken og kok pasta i en kjele, og hell av vannet når den er ferdig
- Smelt 2 ss smør i en kjele, ha over melken og osten. La det putre til det tykner 5-10 minutter
- Smak til med salt og pepper
- La den avkjøle seg til den er helt kald, det tar ca 3-4 timer
- Smelt 1 ss smør og toast panko til den er gyldenbrun.
- Varm opp olje i en jernkjele til 180 grader. Rull mac and cheese til baller, rull i egg og deretter i panko.
- Stek ballene i olje i ca 3-4 minutter til de er gyldenbrune
- Ta dem ut av kjelen og la dem renne av seg på papir
- Serveres varme 🙂