Så lett at det nesten er komisk
Focaccia er så utrolig lett å lage. Du trenger nesten ingen ingredienser og likevel smaker det så utrolig godt. Det er perfekt tilbehør til en hel haug av retter, som supper, gryteretter, grillmat og salater. Dette er kun grunnoppskriften jeg pleier å bruke, og her er det kun fantasien som setter grenser. Du kan for eksempel bruke oliven, soltørkede tomater og urter for å sette ditt preg på focacciaen.
Focaccia i langpanne
Posjoner: 4 personer
Ingredienser
Topping
- 0,5 dl olivenolje
- 1 ss havsaltflak
- 2 stk hvitløksfedd
- 3 stk kvister timian
Focaccia
- 1 kg hvetemel
- 50 g ferskgjær
- 9 dl vann
- 2 ts sukker
- 2 ss olje
- 1 ts salt
Slik gjør du
- Ha kroppstemperert vann i et desilitermål og ha oppi sukker og gjær
- Sikt mel i en bolle og bland saltet i
- Rør vannet i,deigen skal være ganske løs. La den heve til den er dobbelt så høy
- Mens deigen hever begynn med toppingen. Ha hvitløken, olje og 1 kvist med timian oppi. Varm det opp til ca 55 grader og la det stå til deigen er ferdig hevet
- Smør formen med olje og velv deigen oppi, og la den etterheve i ca 30 minutter
- Når deigen er ferdig hevet med litt olje på fingrene lag groper i deigen. Sil av hvitløk og timian og ha oljen over deigen. Ta resten av timian og salt og strø over.
- Sett ovnen på 225 grader og stek foccaciaen i ca 35 minutter. Bruke en bakenål for å sjekke om den er gjennomstekt
- Avkjøl på rist