
Vegetarentusiast
Denne uken hadde vi besøk av vegetarentusiast Hanne-Lene Norup Dahlgren som delte villig vekk hvor enkelt og godt vegetarmat kan være. Vi spiser mer kjøtt enn vi noen gang har gjort som verken er bra for miljøet eller dyrevelferden. Vi snakker om utfordringer og gleder ved å være vegetarianer.
Vegetarianere på prøve
Vi tester ofte ut kostholdet til gjestene som har valgt eller må spise på en annen måte enn det vi gjør og denne uken var ingen unntak. Denne gangen var vi vegetarianere i én uke, og vi snakker om hva vi synes var vanskelig og hva vi synes var lett. Vi spiser begge nok mer kjøtt enn vi burde og kjenner på kjøttskammen. Hva har denne uken egentlig gjort med oss? Vi er begge overrasket over resultat, kanskje vi til og med har fått noen åpenbaringer på veien.
Vegetar i sommervarmen
Hanne-Lene var så grei å dele en av sine sommeroppskrifter med oss, som du finner på nettsiden hennes.
Blomkålstaco med mangosalsa
Ingredienser
Crispy blomkål
- 1 stk blomkål
- 3 ss olivenolje eller kokosolje
- 3 ss kokos/kokosmasse
- 1 ts spisskumin
- 1 ts karri
- 1 ts tandori
- 1/2 ts cayennepepper
- 1/4 ts ingefærkrydder
Mangosalsa
- 1/2 stk mango i terninger
- 1/2 stk hakket rødløk
- 1/4-1/2 stk lime
- frisk koriander til pynt
Grønn mos
- 1 stk avokado
- 1/2 boks hvite bønner ca 115 gram
- 1/2 ts salt
- 1/4-1/2 stk lime
- 1/4 ts hvitløkspulver
Annet
- 6-9 stk små tortillalomper
- 1 neve finhakket rødkål
- 1/2 stk frisk chili i skiver
- chilimajones kjøp ferdig eller bland majones og chilisaus
Slik gjør du
- Sett ovnen på 210 grader
- Del blomkålen i små buketter i ca samme størrelse. Skjær av enden på stilken og grove delene, men kutt resten i små biter å ha i bollen sammen med blomkålen
- Vend blomkålen inn i olje, deretter alle krydder før du blander kokosen til slutt. Spre utover et stekebrett og stek i 15-20 minutter, avhengig av hvor store bitene er. Blomkålen kan godt bli bittelitt brent noen steder.
- Rør sammen ingrediensene til mangosalsa. ( Du kan gjerne gjøre den mer spennende om du vil med agurk, chili, cherrytomater eller lignende)
- Bruk stavmisker på ingrediensene til den grønne mosen, smak til med lime og salt
- Gjør klar resten av ingrediensene og server
Hanne-Lene kan du følge på instagram, se på Matkanalen med programmet Hanne-Lenes vegetar og hun er aktuell med boken «En skikkelig digg kokebok».