Crispy duck med gulrot, agurk og selleri
Crispy duck

Crispy duck for 2

Alle som har smakt crispy duck vet at dette er utrolig godt, og ofte går det en stund mellom hver gang man spiser det. Det er en stund siden jeg begynte å lage det hjemme, og for meg har dette fungert helt supert. Den originale oppskriften er ganske omfattende og litt komplisert. Dessuten lages den av en hel peking and, som er litt i meste laget når man kun er to personer. Derfor har jeg funnet ut at andelår fungerer helt supert for å få til nydelig crispy duck hjemme. Selv om dette er en enkel oppskrift tar den litt tid. Det kan derfor være en god idé å forberede retten dagen før og varme den opp.

Nesten hjemmelaget

Det er nesten juks å kalle dette hjemmelaget siden nesten alt er kjøpt inn. Man kan lage hoisinsausen selv, men det er et prosjekt jeg sparer til senere. Pannekaker og hoisinsaus er kjøpt på Scanasia i Oslo, og bør ikke være så vanskelig å få tak i.

Dette er en del av prosjektet «1 and – 3 retter». Jeg har også laget ramen og andebryst med plommesaus av denne hele anda.

Enkel crispy duck av andelår

Forbredelse15 mins
Koketid3 hrs
Marinering2 hrs
Totalt5 hrs 15 mins
Posjoner: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk andelår
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 2 ss andefett kan sløyfes eller erstattes med olje
  • 1 ts ingefærpulver
  • 1 ts szechuanpepper
  • 1 ss five spice
  • 1 ts salt
  • gulrot
  • vårløk
  • agurk
  • hoisinsaus

Slik gjør du

  • Finhakk hvitløk, og knus pepper i en morter. Bland i ingefær, five spice, salt. Gni lårene godt inn med det blandede krydderne. La de marinere i noen timer eller helst natten over.
  • Forvarm ovnen til 150 grader.
  • Tørk lårene tørre og legge dem i en ildfastform i ovenen med andefett i ca 1 time
  • Skru ned til 130 grader og stek videre i ca 2 timer
  • Legg lårene på et tørkepapir og la den hvile mens du deler vårløk, gulrot og agurk i staver.
  • Serveres med pannekaker og hoisinsaus
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.