Opplev Japan

Vi hadde bare 10 dager i japan og det er på ingen måte nok til å oppleve en brøkdel av det fantastiske landet. Vi var innom byene Toyko, Kyoto og Osaka, og fikk kun en glimt av hva disse byene har å by på. I Osaka var vi bare i en dag fordi jeg fant ut litt sent at de har universal studio. Dessuten ligger det kun 15 minutter med Shinkansen unna Kyoto.  Vi rakk å oppleve en del på den korte tiden, men her er det mye mer å utforske.

Jeg har skrevet et innlegg om hva du bør tenke på før du drar her.

Osaka

Osaka om natten
Photo by Ramon Kagie on Unsplash

Da vi ikke hadde så mye tid er denne listen litt kortere enn for Tokyo og Kyoto, men takket være god research var alt vi gjorde i Osaka verdt det. Vi hadde hørt rykter om at dette er en skikkelig partyby, og det kan sikkert stemme, men vi fikk ikke det inntrykket da vi var der. Her får du også tak i noe av den beste streetfooden Japan har å by på. Hvorfor var dere ikke der lenger lurer du kanskje på? Vel, det lurer jeg også på…

PC and Retro Bar Space Station

Super Mario på Super potato

Dette er egentlig ikke et bilde fra PC and Retro Bar Space Station, men fra Super Potato. Bildet passet så bra at jeg brukte det allikevel. Denne baren ser enorm ut på bilder, men den er faktisk bitteliten. Her kan du spille Mario Party i timesvis med gode venner eller folk du ikke kjenner i det hele tatt. Det går også an å bestille mat i baren.

Matsusakagyu yakiniku m

Nydelig biffkjøtt i ulike varianter
Nydelig biffkjøtt i ulike varianter

Her vet jeg ikke helt hvor jeg skal begynne. Som sagt var det en ganske spontan avgjørelse å dra innom Osaka og bare denne restauranten var verdt turen. Vi slang innom en av søsterrestaurantene, og det viste seg at de ikke hadde ledig bord. Men hovmesteren var snill nok til å følge oss rundt til to andre restauranter, og til slutt fant de noe ledig til oss på den siste av disse. Hvorfor brukte de ikke telefonen spør du kanskje, det ble prøvd. Jeg er egentlig ikke en biffjente, men her fikk jeg den beste biffen jeg har spist noen gang. Det anbefales å bestille et fat med ulike typer kjøtt som du kan grille selv sammen med ulike grønnsaker. Hvitløksrisen vi fikk var også himmelsk god. Ikke var det veldig dyrt heller! De er ikke supre på engelsk i Japan, men her fikk vi forklart hele menyen <3

Universal studios

Universal studios

Dette var egentlig hele grunnen til at vi dro til Osaka. Det hadde vært synd å være så nærme Harry Potter-land uten å besøke det. Når man allikevel har flydd 19 timer, mener jeg. For oss var det en helt super måte å bruke dagen på. Karusellene var akkurat passe skumle bortsett fra en i Jurrasic Park-området som jeg har mareritt om enda.

Men Harry Potter-land leverte på alle områder og en splitter ny tryllestav ble med hjem. Jeg fikk til og med smakt på butterbeer, som til nå har vært livets største skuffelser.
En dyrkjøpt erfaring var at det ikke alltid er superlurt å bestille inngangbilletter på nett i forkant. Parken har nemlig ulike typer billetter som brukes på ulike dager, og har man bestilt feil billett, som vi gjorde, må man kjøpe ny i døra. En dyr lærepenge, selv om besøket var verdt prisen!

Hogwarts midt i Osaka &lt;3
Hogwarts midt i Osaka <3

 

Pablo, The freshly baked cheese tart store

Cheesecake fra Pablo

Du lurer kanskje på hvorfor denne ostekaken har fått litt hard medfart og står på gulvet? Den naturlige forklaringen er at vi ikke ville risikere å ikke rekke å kjøpe kake, så kjøpte den før vi dro ut. Vi var så mette etter middagen at å spise den med en gang ikke var aktuelt, så da bar vi den heller rundt en hel kveld. Og grunnen til at vi spiste den på gulvet var at det ikke var møbler på rommet vårt. Var det verdt det spør du? Det skal jeg love deg at det var!

No Comments Yet

Comments are closed