En guide til Tokyo

Oppleve Japan

Vi hadde bare 10 dager i japan og det er på ingen måte nok til å oppleve en brøkdel av det fantastiske landet. Vi var innom byene Toyko, Kyoto og Osaka, og fikk kun en glimt av hva disse byene har å by på. Men her deler jeg de anbefalingene jeg har selv, men også ting jeg har blitt anbefalt som jeg ikke rakk å gjøre selv. Det er uansett ingen tvil om at dette er en av de beste feriene jeg har hatt, og Japan er et land som bør stå på bucketlisten til de aller fleste. Jeg har skrevet et innlegg om hva du bør tenke på før du drar her.

Tokyo

Photo by Jezael Melgoza on Unsplash

Tokyo er en by som på mange måter var akkurat som jeg forventet, men også så utrolig mye mer. At det er mye folk der er det ingen tvil om, men folk er så strukturerte, effektive og høflige at man merker lite til det. Det er så mye å oppleve at her krever det planlegging for få med seg det viktigste. For meg er dette min nye favorittstorby, og hadde jeg fått muligheten hadde dette også vært en by jeg kunne bodd i.

 

Takoyaki fra en gateselger i Tokto
Takoyaki fra en gateselger i Tokto

Planlegg gjerne hvor du har lyst til å spise, men ikke glem å smake på ting som selges på gatehjørner. Her kan man finne mye godt

 

Ramen

Pork ramen fra Kikanbo

Vi spist ramen på to steder i Tokyo. Afuri, som hadde en litt mildere ramen med tynne nudler, og på Kikanbo,som hadde en kraftigere kraft og tykkere nudler. Her er det rett og slett smak og behag som gjelder. Samboeren foretrakk Afuri, og jeg likte best Kikanbo, selv om vi fikk så mye mat at jeg aldri trodde jeg skulle klare å spise igjen.

 

Manten Sushi

Sushi med sopp og kråkebolle
Sushi med sopp og kråkebolle

Vi spiste irriterende lite sushi, men vi spiste litt her og litt der. Det eneste sushistedet jeg var innom var heldigvis kanonbra. Manten sushi var et sted jeg fikk anbefalt av Abroad in Japan. Her kan man booke bord, men siden nettsiden er på japansk og man må ringe for bestilling, sto vi rett og slett to timer i kø. Her fikk vi en deilig omakase (chefs choice) med 8 retter og drikke til rundt 400 kroner per pers, og her fikk man mye mat for pengene.

Robot restaurant

Inngangen til Robot restaurant

Dette var kanskje det mest turistete vi gjorde på turen, og også en av de opplevelse jeg husker aller best på godt og vondt. Dette var veldig rare greier. Men dette er også det jeg forbinder med Japan. Blinkende lys, roboter, morsomme drinker og helt ekstremt underholdende show. Kjøp billetter på nett siden det er billigere og ikke la deg lure av at dette skal være en restaurant. Ikke spis her!

 

Super potato

Vintage nintendospill
Spill på Super Potato

Er du en gamer eller har du bare et veldig notalgisk forhold til tv-spill? Da er dette butikken for deg. 4 etasjer med vintagespill fra blant annet Nintendo og Playstation. Men vær obs på at det er forskjell på konsoller i Japan og Europa, så Mario Party-spillet som vi kjøpte fungerte ikke på vår Nintendo 64. Men de hadde rimelige både spill, kontroller og konsoller, så her er det mulig å gjøre et kupp.

 

Henrys Burger

Vi reiste land og strand rundt for å finne denne burgershappa. Det vi ikke visste var at det er flere av dem, og vi hadde en rett i nærheten. En nydelig wagyuburger med de sprøeste potetene jeg har sett som tilbehør. Anbefales hvis det blir en litt lang kveld.

 

Golden Gai

Et område med masse forskjellige barer og restauranter. Her er det mye gøy å oppdage. Jeg anbefaler å bruke en kveld på å utforske området, bli kjent med det og finne en favoritt. Det er ofte veldig lite sitteplasser på utestedene her, så det kan være vanskelig å finne ledige plasser dersom man er en litt større gjeng. Mange tar også inngangspenger, så barhopping kan fort bli dyrt. Land bar er en av barene som definitivt er verdt å sjekke ut.

 

Shibuya crossing

Her er det overganger i alle retninger, og dersom du er i området rundt rushen ville jeg stukket innom. Det er masse gøy å finne på i området. Jeg ville ikke dratt hit kun for å se overgangen, men det var gøy å ha sett. Når du først er her ville jeg sjekket ut  ØL by Oslo Brewing, som er en koselig norsk bar med japansk øl og en koselig food truck på utsiden. Perfekt sted å ta en pust i bakken.

 

Pizza Studio Tamaki

All mat japanere tar i blir til gull, også pizza. Vi var litt skeptiske til å dra helt til Tokyo for å spise pizza, men de nailer dette også. Vi spiste en tradisjonell italiensk pizza, men også en japansk variant med småsardiner som overbeviste meg om at sjømat på pizza er noe.

 

Honourable mention

  • Shinjuku Gyoen National Garden – En nydelig park, perfekt for en søndagstur
  • VR PARK Shibuya – Her kan du f.eks. hoppe i stikk eller spille arkadespill. Med over 4 etasjer er det spill for folk i alle aldre.
  • Kappabashi street – Et helt kvartal med bare kjøkkenutstyr. Her er det mulig å gjøre noen gøyale kupp
  • Akhiabara – Et område som er kjent for sin animestil

 

Ting vi ikke rakk som ble anbefalt:

  • Tsukiji fiskemarked – Her kan du se tunfiskauksjon, spise nydelig sushi og se på spennende fersk sjømat.
  • Butagumi – Dette er en tonkatsu-restaurant som er en tradisjonell japansk rett som består av fritert svinekotelett
  • Teamlab Borderless – Et moderne museum som er kanskje det jeg er mest lei meg for at jeg ikke rakk
  • Park Hyatt – Her spilte de inn Lost in translation og har en fantastisk utsikt, men dyrt!

 

 

Psst! Husk å dra på japansk karaoke og kattecafè

Psst! Restauranten Den ligger i Tokyo og er verdt et besøk. Den er nylig kåret til verdens 11. beste restaurant og har også fått The Art of Hospitality Award.

No Comments Yet

Comments are closed