En guide til Kyoto

Oppleve Japan

Vi hadde bare 10 dager i japan og det er på ingen måte nok til å oppleve en brøkdel av det fantastiske landet. Vi var innom byene Toyko, Kyoto og Osaka, og fikk kun en glimt av hva disse byene har å by på. Men her deler jeg de anbefalingene jeg har selv, men også ting jeg har blitt anbefalt som jeg ikke rakk å gjøre selv. Det er uansett ingen tvil om at dette er en av de beste feriene jeg har hatt, og Japan er et land som bør stå på bucketlisten til de aller fleste. Jeg har skrevet et innlegg om hva du bør tenke på før du drar her.

Kyoto

Photo by Sorasak on Unsplash

Der Tokyo er moderne, hektisk og levende, er Kyoto den rake motsetningen. Det betyr ikke at det verken er kjedelig eller gammeldags. Kyoto er  nemlig en by som er proppfull av historie, sjel og ro. Her kan du se nydelige templer, spise fantastisk mat og slappe av på luksuriøse ryokaner. Men det kan være lurt å være forberedt på at her merker man tilstedeværelsen til turistene mye tydeligere. Det handler rett og slett om at de er spredt utover et mindre område.

 

Se så mye som mulig på sykkeltur

Vi hadde ikke mange dagene i Kyoto, så vi ville få med oss mest mulig. Vi tok toget til Arashiyama, leide sykler og freste fra attraksjon til attraksjon. Det er lagt opp til at man kan sykle så du finner parkering stort sett over alt. De har til og med elsykler som kan leies.

Arashiyama Monkey Park Iwatayama

Ape på utsiden av et bur
En liten apefyr

En kort sykkeltur unna togstasjonen kan du finne Arashiyama monkey park. Du setter fra deg sykkelen i bunnen av bakken, og går veien oppover. Og når jeg sier oppover så mener jeg oppover, det går seriøst rett opp. Det er heldigvis ikke så langt til toppen, men det greit å være mentalt forberedt. Apene går fritt rundt på området og man får klare instrukser på hva som er greit og ikke. Du kan deretter gå inn i buret hvor du får kjøpt en pose mat som du kan gi fra buret innenifra og ut 🙂

 

Arashiyama Bamboo forrest

Bamboo forrest
Bamboo forrest

Bamboo forrest er en nydelig liten skog som ser enorm ut på bilder, men faktisk ikke er så stor. Den er verdt å få med seg, men om det er veldig mange mennesker der kan du trygt hoppe over uten å glipp av veldig mye.

 

Daikaku-ji temple

Daikaku-ji temple

På sykkel rekker du å se mange buddistiske templer, og Daikaku-ji var en av de vi så på veien. Du får et kart når du leier sykler, så du kan plukke ut templer du har lyst til å se og sykle mellom dem.

 

Kjøp mat på veien

Frityrstekt karbonade
Frityrstekt karbonade

Som alle andre steder i Japan får du god mat nesten uansett hvor du er. Jeg kan anbefale å finne en liten vogn som selger litt uvanlige ting. Vi ble positivt overrasket over hvor god denne frityrstekte karbonaden var 🙂

 

Ryokan

Det fantatiske badekaret på Ryokanen Muromachi Yutone Kyokoyado

Jeg kan anbefale på det sterkeste å sjekke ut en ryokan når du er i Kyoto. Hvis du skal ha en skikkelig fin en må du være tidlig ute. Det er ca 8 rom på hvert hotell og det er mange om beinet. Jeg bestilte allerede i juli for vår reise i påsken og da var mange allerede booket. Dette er ganske mye dyrere enn vanlig hotel, men det er en opplevelse for livet og på vår ryokan var det også inkludert 8-retters middag med tradisjonell japansk mat i prisen, noe det ofte er på disse stedene.

Ponto-chō

Dette er på Mirayama 162

I Tokyo har man Golden gai, I Kyoto har man Pontocho alley, som er et kvartal med masse hyggelige småbarer og restauranter. Her fant vi en veldig hyggelig bar med stort utvalg av pølser og japansk whiskey (som jeg anbefaler å teste mye av).

Gion

Photo by Han Min T on Unsplash

Dette er det mest tradisjonelle området i byen. Du kan være så heldig å se vaskeekte geisha rundt i gatene. Du kan også se geishaene fremføre en av de mest tradisjonelle tesermoniene.

 

Nishiki market

Smaksprøve

Dette er en godtebutikk for foodies, og her finnes du alt mellom himmel og jord. Ikke bare kan du smake på all slags type sjømat, fristyrstekte greier og nydelig biff, men du finner også Hello Kitty-butikker og små boder der du kan få spisepinner med navnet ditt inngravert.

Toji temple flea market

Loppemarked ved Toji tempel

Er du så heldig at du er i Kyoto den 21. i en måned får du med deg loppemarkedet ved Toji temple. Her var det mat, krydder, klær, kjøkkenutstyr, og det er mulig å finne noen skikkelig unike ting. Jeg kom hjem med to splitter nye boller og en skikkelig fin kimono av ekte silke.

No Comments Yet

Comments are closed