Fäviken Magasinet spisesal
Fäviken Magasinet

Kjøkken:

New Nordic

Prisklasse:

Høy

Tastingmeny 3300 svenske kroner / Vinpakke 1750 svenske kroner

Hvor: 

Fäviken, Sverige

Siste mulighet på Fäviken

Som så mange andre oppdaget jeg Fäviken på Chefs Table på Netflix, og det var umulig å ikke bli fascinert av Magnus Nilsson som startet en restaurant i ingenmannsland. Da han tidligere i år annonserte at de skulle stenge dørene slo panikken inn. Jeg hadde jo ikke spist der enda, var det virkelig sånn at jeg aldri skulle få oppleve Fäviken? I ren panikk satte jeg meg på en venteliste til en random dag i november, og noen måneder senere fikk jeg en e-post om at bordet var mitt. Jeg innser at det nesten er dårlig gjort å skrive om Fäviken nå som det skal stenge, men jeg skriver dette i håp om at Magnus Nilsson åpner noe nytt, som uansett hva det er må testes.

Helt unik opplevelse

Jeg har spist noen tastingmenyer i mitt liv, men ingen har vært helt som denne. Vi ble kjørt i taxi fra Åre ca. 30 minutter ut i ødemarken. Da vi svingte inn på gårdsplassen sto alle de ansatte klare til å ønske oss velkommen, og håndhilste på alle gjestene. Vi kom inn i noe som lignet mer på en hytte enn en av verdens beste restauranter. Vi ble plassert på et fellesbord med seks andre mennesker, hvorav en hadde reist helt fra Australia. Det å dele bord med andre matnerder gjorde opplevelsen om mulig enda mer fantastisk. Hele restauranten har kun plass til 24 gjester, og servitørene lærte seg navnene til alle sammen for å sikre at gjestene hele veien følte seg sett og ivaretatt. Jeg vil beskrive opplevelsen som middag hjemme hos en litt sprø venn, for noe av det vi fikk må du være litt knepp for å i det hele tatt kombinere eller tenke på som mat.

Fäviken Magasinet
Villørret i et varmt skall av griseblod

Favorittene

Jeg har plukket ut noen av mine favoritter, som er lettere sagt enn gjort. Totalt fikk vi rundt 30 retter, og masse deilig vin. I totalt fire timer spiste vi mer eller mindre non-stop, rettene kom radig og det er veldig tydelig at alle detaljer var godt gjennomtenkt. Vi hadde egentlig bestemt oss for halv vinpakke, men to glass inn hadde vi ombestemt oss og det er ingen av oss som angrer på det. Jeg legger ikke ut alle bildene her, men bilder av alle rettene finner du på vår Instagram «Livetsommatvrak».

Trykk på bilde for å se hva det er 🙂

Dette er en av de rareste, mest spennende og unike opplevelsene jeg har hatt på restaurant. Er det noen ting jeg tenker at kunne vært annerledes? Absolutt. Men totalopplevelsen var så god at småplukk ikke har noen ting å si. For meg er det sånn mat skal spises: Helt uformelt og sammen med andre som er like glad i mat som det du er. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke dro dit før, slik at jeg kunne fått muligheten til å spise der igjen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.