Kremet aspargessupe
Kremet aspargessupe

Innevær

Det er ikke helt høst enda, men da jeg lagde denne suppa med asparges regnet det katter og bikkjer ute. Da er det deilig å kunne sitte innendørs og se på regnet mens man spiser deilig, varm og hjemmelaget suppe. Denne suppa tar også under 30 minutter å lage og har svært få ingredienser.

 

Suppe som middag

Jeg må faktisk innrømme at jeg alltid har tenkt at suppe ikke er middag, og at det bare er metter hvis man har brød og salat til. Men selv jeg har etter hvert blitt voksen, og jeg har nå begynt å sette pris på enkelheten i suppe til hverdags. Denne aspargessuppa er det første gangen jeg har laget, men det blir ikke den siste.

 

Psst. Denne suppa er supergod med nystekt focaccia som jeg anbefaler å alltid ha i fryseren.

Kremet aspargessuppe

Forbredelse5 minutes
Koketid15 minutes
Totalt20 minutes
Posjoner: 2 personer
Author: Awa Sarr

Ingredienser

  • 1 stk sjalottløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 bunt asparges
  • 1 ss smør
  • 1 cup grønnsaksfond jeg bruker de fra knorr
  • 3 dl fløte
  • 5 dl vann
  • salt
  • pepper
  • gressløk

Slik gjør du

  • Surr sjalottløk og hvitløk i smør til det blir blankt i noen minutter
  • Fjern toppene på aspargesene, og hakk opp resten. Surr den hakkede aspargesen med løk og hvitløk i noen minutter.
  • Ha opp i vann og fond og la det koke i ca 10 minutter til aspargesen er mør
  • Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt
  • Tilsett fløte og l suppen koke opp. Smak til med salt og pepper
  • Server med gressløk, litt olivenolje på toppen og gjerne noe godt brød til
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating