Sjokoladedrøm

Det kan aldri bli for mye sjokolade. Disse sjokoladecookiesene er akkurat som jeg liker dem. Sprø på utsiden og myke og fluffy på innsiden<3  Denne oppskriften ble til etter jeg hadde sett en million episoder av en ny serie på YouTube jeg er helt hekta på av Epicurious. Der viser man 3 ulike måter å lage mat på der en «foodscientist» evaluerer innsatsen til slutt. Cookie-episoden kan du se her.

 

Hvile i kjøleskapet

Om du lar deigen hvile i kjøleskapet i 24 timer vil cookisene flyte mindre utover, slik at du får fluffy høye cookies og smaken vil bli enda bedre. MEN det er ikke alltid man har tid til å vente så lenge når cravingsen først har meldt seg. Jeg vil anbefale en liten tur innom kjøleskapet, men det er ikke alltid man har tid til sånt.

 

 

Oppskrift

Chocolate chip cookie

Ingredienser

  • 5,5 dl hvetemel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 150 gram smør
  • 2,5 dl melis
  • 2,5 dl mykt brunt sukker
  • 2 stk egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 100 gram 55% sjokolade
  • 1 ts salt
  • 75 gram sjokoladeknapper Her kan du også bruke hakket sjokolade

Slik gjør du

  • I en stor bolle blander du mel, natron og salt
  • I en annen bolle (gjerne kjøkkenmaskin) blander du smør, melis, brunt sukker og vaniljeestrakt til det blir glatt
  • Smelt sjokolden på 55 % i et vannbad, og avkjøl det før du har det i sukkeret.
  • Tilsett ett og ett egg og deretter melet i blandingen. Ha i sjokoladeknappene og rør inn.
  • Hvil deigen i 24 timer i kjøleskapet. Dette er for å få fluffy store cookies. Smaken blir også bedre dersom du tar deg tid til dette.
  • Bruk en skje eller isskje for å scoope opp deigen slik at kjeksene blir like store
  • Stek dem på 180 grader i 10-12 minutter
  • Ta dem ut av ovnen og hvil på rist. De vil ikke virke ferdige når du tar dem ut av ovnen, men de vil få formen etter hvert.
No Comments Yet

Comments are closed