Grønnsaker med posjert egg
Grønnsaker med posjert egg

Brutus

Kjøkken:

Nordic

Prisklasse:

Middels

Småretter  80 – 200 kr

5 retter: 550 kr

Hvor: 

Eiriks gate 2, 0650 Oslo

Nettside: 

Brutus

 

En av mine favoritter

Brutus er en av mine favoritter og en av de restaurantene jeg alltid vender tilbake til. Enten det er Esben Holmboe Bange som disker opp med  kebab eller de har helt «vanlig» smaksmeny. For det er det en ting smaksmenyen ikke er, så er det vanlig. Jeg har helt siden var liten smakt på alt som har blitt satt foran meg, og jeg lager mye mat hjemme. Det betyr at i løpet av et helt liv har testet en del ulike smakskombinasjoner. Men allikevel klarer Brutus  alltid og overraske med smaker jeg aldri har tenkt på kan spises sammen.

Grilla parkslirekne m/rabarbra
Grilla parkslirekne m/rabarbra

De er også opptatt av å bruke lokal mat og det de ulike sesongene har å by på. Hva med grillet parkslirekne med rabarbra og spinat? Kjempegodt, men hva parkslirekne er? Aner ikke

Så hvis du er på jakt etter kjøttkaker i brun saus, så er det ikke sikkert dette er stedet for deg. Men om du liker friske, syrlige og nordiske smaker i artige kombinasjoner MÅ du teste Brutus.

 

 

 

Kjente elementer

Spare Ribs med potetsalat og Ramsløk
Spare Ribs med potetsalat og Ramsløk

Hovedretten var nok en kombinasjon som mange har spist i sommermånedene, nemlig Spare ribs og potetsalat. Mange kjenner vel seg også kanskje igjen i en litt for fet potetsalat med alt for mye majones. Her var den perfekt syrlig, og Spare Ribs med deilig røyksmak fra grillen.

Det er ikke bare den fantastisk spennende maten som gjør at jeg elsker Brutus, det er også den ekstremt uformelle stemningen. Første gangen jeg var der hadde servitøren på seg noe som lignet joggebukser (usikker på om det var det) og en tank top, litt mer formelt har det blitt siden den gang.

 

Doen på Brutus
Som du ser er alle forhåndsregler tatt både med tanke på avstand og håndhygiene

Vi fikk også meget god hjelp med vinen og med anbefalingen fulgte med en søt kjærlighetshistorie om paret som sto for vinen  vi valgte oss Succes Parrallada. For Brutus er også en vinbar som har masse deilig naturvin og lokal eplesider, og betjeningen er alltid klar for å hjelpe deg å velge ut en som passer til maten.

 

 

 

 

Dessert jeg blir lykkelig av

Melkeis med Nyrkrem og sprø Havre
Melkeis med Nyrkrem og sprø Havre

De som kjenner meg vet at jeg syter mye over dessertvalget i Oslo. Jeg synes at mange steder er det rett og slett ikke bra nok. Men hos Brutus har jeg alltid fått en eller annen form for melkeis eller Nyrkrem som begge deler er helt fantastisk. Sist gang jeg var der fikk jeg begge deler, og det må dere aldri slutte med <3 Det enkle er ofte det beste!

 

 

 

 

 

 

 

Psst! Bildene ble ikke like bra eller like mange som jeg tenkte fordi jeg rett og slett var sløv og hadde feil innstillinger på kamera. Men jeg kommer sterkere tilbake.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.