Brune pinner på en kopp med Chai latte
Brune pinner <3

Hvor har brune pinner vært hele mitt liv?

Brune pinner har inntil nylig vært et helt ukjent fenomen for meg, da det ikke har vært tradisjon for å lage disse i min familie.  Nå er de en av mine absolutte favoritter. De er perfekte å lage opp mange av, fryse ned og ta frem når man får besøk. Ja, jeg har blitt så gammel at jeg tenker på sånne ting.

 

Julekake i juli

De syv slagene har tradisjonelt kun blitt spist i julen, men det ser jeg ingen grunn til . Hver gang vi er hos farmoren til samboeren får vi disse servert. Nå har jeg endelig fått oppskriften og kan lage disse hjemme. Hvor lurt det egentlig i er vil tiden vise.

Oppskrift

Brune pinner

Forbredelse10 mins
Koketid10 mins
Totalt20 mins
Posjoner: 60 stk

Ingredienser

 • 200 gram smør
 • 200 gram sukker
 • 1 stk eggeplomme
 • 1 ss lys sirup
 • 1/2 ts kanel
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1/2 ts natron
 • 1/2 ts bakepulver
 • 300 gram hvetemel
 • grovt sukker

Slik gjør du

 • Smør og sukker røres hvitt, deretter tilsetter du eggeplommen og sirup
 • Melet blandes med det tørre og tilsettes i deigen. Gjerne med en K-spade på medium hastighet.
 • Trilles til 6 pølser som deretter trykkes flate og strøes med grovt sukker
 • Stek de midt i ovnen i 10-12 minutter på 200 grader
 • Når du tar kakene ut av ovnen skjærer du dem diagonalt, og lar dem avkjøle seg litt før du løfter dem over på en rist.
No Comments Yet

Comments are closed