Hvor har brune pinner vært hele mitt liv?
Brune pinner har inntil nylig vært et helt ukjent fenomen for meg, da det ikke har vært tradisjon for å lage disse i min familie. Nå er de en av mine absolutte favoritter. De er perfekte å lage opp mange av, fryse ned og ta frem når man får besøk. Ja, jeg har blitt så gammel at jeg tenker på sånne ting.
Julekake i juli
De syv slagene har tradisjonelt kun blitt spist i julen, men det ser jeg ingen grunn til . Hver gang vi er hos farmoren til samboeren får vi disse servert. Nå har jeg endelig fått oppskriften og kan lage disse hjemme. Hvor lurt det egentlig i er vil tiden vise.
Oppskrift
Brune pinner
Posjoner: 60 stk
Ingredienser
- 200 gram smør
- 200 gram sukker
- 1 stk eggeplomme
- 1 ss lys sirup
- 1/2 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1/2 ts natron
- 1/2 ts bakepulver
- 300 gram hvetemel
- grovt sukker
Slik gjør du
- Smør og sukker røres hvitt, deretter tilsetter du eggeplommen og sirup
- Melet blandes med det tørre og tilsettes i deigen. Gjerne med en K-spade på medium hastighet.
- Trilles til 6 pølser som deretter trykkes flate og strøes med grovt sukker
- Stek de midt i ovnen i 10-12 minutter på 200 grader
- Når du tar kakene ut av ovnen skjærer du dem diagonalt, og lar dem avkjøle seg litt før du løfter dem over på en rist.