Eplekake året rundt
Jeg er veldig glad i å bruke råvarer når de er i sesong, og det er ingen tvil om at eplene er aller best når man kan plukke norske epler rett fra trærne. Men eplekake er altfor godt til å ikke kunne spises året rundt.Det er nemlig få ting i verden som lukter så godt som akkurat det.
Bjørgs eplekake
Da jeg kikket gjennom kokeboken til mormor var det faktisk et par alternativer med eplebakst.
Denne oppskriften er jeg litt usikker på hvem er sin, da Bjørg var navnet på både søster og venninne. Jeg dro kjensel på den for denne har jeg laget med mormor i oppveksten. Dette er en ganske standard oppskrift på eplekake, men den funker som en kule! Enjoy 🙂
Oppskrift
Bjørgs Eplekake
Ingredienser
- 2 stk egg
- 2 1/2 dl sukker
- 110 gram smør
- 1 dl melk
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 5 stk epler
Slik gjør du
- Pisk sukker og egg sammen til eggedosis
- Smelt smøret og rør sammen med melken
- Ha i hvetemelet og bakepulvet i eggedosisen, tilsett melken- og smørblandingen.
- Epler, kanel og sukker strøes over røren, og stek den på 225 grader i ca 30 minutter.