Benachin med lammekjøtt
Benachin med lammekjøtt

Høstens helt

Hver høst gleder jeg meg ikke bare til fårikål, men også benachin, som er en av mine favorittretter. Jeg vil gå så langt som å kalle dette Gambias fårikål, selv om de eneste likhetene strengt tatt er får og kål. Ikke trenger du å bruke fårekjøtt heller, her kan du enkelt lage en vegetarversjon eller du kan bruke kylling eller fisk. Alt er lov!

 

Bruk de ingrediensene du liker

Se på dette som en grunnoppskrift, for i Gambia varierer man ikke bare med proteinet, men også med rotgrønnaker. Du kan bruke både gulrøtter, yams eller for eksempel kassava. Det er kun din egen fantasi som setter grenser.

 

Hemmelig ingrediens

Nå skal jeg fortelle noe jeg egentlig skammer meg litt over! Jeg er helt avhengig å ha Aromat på benachin. Jeg vet ikke hvor det kommer det fra, siden ingen av foreldrene mine bruker det. Hver høst kjøper jeg altfor mye Aromat fordi jeg er redd for å gå tom. Kanskje jeg må finne andre ting å ha det på.

Benachin med lammekjøtt

Forbredelse10 minutes
Koketid2 hours 50 minutes
Totalt3 hours
Posjoner: 6 personer

Ingredienser

 • 1,5 kilo fårikål-kjøtt
 • 1 stk løk
 • 3 stk hvitløksfedd
 • 1 stk chili
 • 2 ss tomatpuré
 • 1 liter vann
 • 1 cup biffbuljong
 • 700 gram hodekål
 • 5 dl ris
 • 1/2 stk sitron saften
 • 2 ss salt

Slik gjør du

 • Rens kjøtt for sener og brun kjøttet godt
 • Stek løk, hvitløk, chili til det blir blankt
 • Rør inn tomatpurè røres inn, og deretter kjøttet
 • Ha over 1 liter vann, salt og buljong
 • La alt koke i 2 timer
 • Ta deretter ut kjøttet. Ha i kålen og kok den i 20 minutter og ta det ut igjen.
 • Legg kjøttet tilbake, tilsett sitronsaften og deretter ris. Når risen er nesten ferdig har du kålen over igjen for å varme den
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating