Bryggen i Bergen
Bryggen i Bergen

BARE med stjerne

For en uke siden kunne den første restauranten i Bergen smykke seg med en stjerne i Michelinguiden. Dette har vært svært etterlenget for bergenserne, og det har vært forventet i noen år nå, men endelig så satt den. I etterpåklokskap ser jeg jo at jeg burde stukket innom denne restuaranten også, men det får bli en annen gang.

Bistro med sjel

For jeg besøkte nemlig Bare Vestland er lillesøsteren i underetasjen som er litt mindre formell og ganske mye rimeligere i pris. For 595 kroner fikk vi 6 veldig gode retter, og spesialiteter fra Vestlandet.

Bare Vestland

Kjøkken:

Nordic

Prisklasse:

Middels

Vestlandstapas  35 -185 kr

4 retter: 515 kr

6 retter: 595 kr

Ølpakke:

450 per person (minimum 2 personer)

Hvor: 

Vågsallmenningen 1 — 5014 Bergen

Nettside: 

Bare Vestland 

Norsk mat på sitt beste

Jeg har vært i Bergen noen ganger, men har sjelden hatt de store matopplevelsene. Noe jeg synes har vært veldig rart med tanke på tilgangen på råvarene man har i Bergen. Det kan også hende at jeg ikke har lett på de riktige stedene eller så har ikke bergenserne vært like interessert i mat som i de andre storbyene.

Jeg gledet meg i dagevis til å spise på Bare Vestland så forventningene var skyhøye, og heldigvis skuffet de ikke. Vi hadde litt dårlig tid, men ble forsikret om at det var mer enn nok til å komme seg gjennom de 6 rettene. I tillegg fikk anbefalt nydelig øl som passet til både maten og oss. Du kan velge en ølpakke, til 6 retteren, men jeg skulle fly hjem og jeg er rett og slett for gammel til å fly brisen.

Nesten bekymret

Da vi satt oss ned ved bordet luktet det utrolig brent i hele restauranten. Og egentlig ikke den gode type brent, men den type som gjør at du kikke litt etter nødutgangene. Da denne retten kom på bordet fikk vi forklaringen på hvor lukten kom fra. Her var alt på tallerkenen røkt eller grillen, og definitivt på den gode måten. Og selv selskapet som ikke liker bacon (!?) synes denne var nydelig

Regnbuegulrøtter med røykt remulade & krydderbacon
Regnbuegulrøtter med røykt remulade & krydderbacon

Barndomstraumer

Mange bergensere jeg har snakket med husker tilbake på denne retten med skrekk og gru. De har blitt tvunget å spise ganske vond plukkfisk som så like uappetittlig ut. Jeg er ganske sikker på at om de hadde testet denne ville de om bestemt seg. På Bare Vestland har de brukt rikelig med potet og skikkelig kvalitetsfisk. Dessuten gjør bacon alt så meget bedre.

Plukkfisk med syltet Purreløk & Bacon
Plukkfisk med syltet Purreløk & Bacon

 

Jeg forlot restauranten stappmett og glad. Det er stor fare for at jeg stikker innom igjen neste gang jeg er i Bergen, og det bør du også gjøre.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.