Bananbrød

 

Bananbrød

Dette er en typisk amerikansk greie og er kanskje ikke så vanlig her til lands. Men det burde det være, det er superenkelt å lage og gjør det litt lettere å ikke kaste mat.

 

Restemat

Jeg har alltid ting jeg kjøper hver gang jeg er i butikken fordi jeg aldri husker om jeg har det hjemme. Banan er en av de tingene jeg alltid kjøper, men spiser ikke på langt nær så mye av det som jeg tror selv. Dette brødet blir enda litt bedre om bananene er litt overmodne, da kommer sødmen ekstra godt frem.

 

Oppskrift

Bananbrød

Forbredelse10 mins
Koketid55 mins
Totalt1 hr 5 mins
Posjoner: 1 formkake

Ingredienser

  • 2-3 stk modne bananer
  • 1 dl smeltet smør
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 2 dl sukker 1,5 hvis du liker det mindre søtt og 2,5 dl hvis du liker det søtere
  • 1 stk stort egg
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts kanel
  • 4 dl mel
  • 50 gram valnøtter

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 175 grader
  • I en bolle eller kjøkkenmaskin mos bananene til de er helt glatte, og rør inn smøret i bananen
  • Bland inn bakepulver og salt. Rør inn sukker, egget, vanije, kanel. Deretter bland inn mel
  • Helt tilslutt rører du inn valnøttene
  • Hell røren over i en smurt form. Stek i 50 - 60 minutter. Test kaken med en pinne i midten og når det ikke er kake igjen på pinnen er den ferdig
  • La den ligge i formen i noen minutter, deretter la den avkjøle seg på rist.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed