Banabrød med sjokolade og valnøtter
Banabrød med sjokolade

Restemat

Jeg har nevnt tidligere at jeg aldri klarer å beregne hvor mye bananer jeg spiser, og i stedet for å kaste de brune bananene lager jeg ofte bananbrød. Nå har jeg laget disse brødene en stund, og det var på tide med en liten forandring. Sjokolade virket som det neste naturlige steget for brødet. Og hvis du tenker at banan ikke har noe i brød å gjøre, så tar du rett og slett bare feil.

Når ting ikke går etter planen

Da jeg begynte på dette bananbrødet var planen at det skulle bli et nydelig marmorbrød med et enda finere mønster. Som du kanskje ser var det ikke helt det som skjedde… Jeg glemte å røre ut sjokoladen før jeg hadde den i formen og prøvde og røre den ut med en slags pinne. Det fungerte ikke, men jeg synes det ble ganske fint allikevel 🙂

Bananbrød med sjokolade og valnøtter

Forbredelse10 mins
Koketid50 mins
Totalt1 hr
Cost: 1 brød

Ingredienser

  • 2-3 modne bananer
  • 1 dl smeltet smør
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 2 dl sukker jo mer modne banene er, jo mindre sukker trenger du
  • 1 stk egg
  • 1 ts vanilje kstrakt
  • 1 ts kanel
  • 4 dl mel
  • 50 gram valnøtter
  • 100 gram sjokolade
  • 0,5 dl fløte valgfritt

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 175 grader
  • I en bolle eller kjøkkenmaskin mos bananene til de er helt glatte, og rør inn smøret i bananen
  • Bland inn bakepulver og salt. Rør inn sukker, egget, vanilje, kanel. Deretter bland inn mel
  • Rør inn valnøttene, deretter rører du sjokoladen i røren forsiktig med en slikkepott. Du kan enten blande inn sjokoladen helt eller røre den inn slik at den får et marmormønster
  • Hell røren over i en smurt form. Stek i 50 - 60 minutter.
  • La den ligge i formen i noen minutter, deretter la den avkjøle seg på rist.
  • Test kaken med en pinne i midten og når det ikke er kake igjen på pinnen er den ferdig
  • La den ligge i formen i noen minutter, deretter la den avkjøle seg på rist.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.