Hva i all verden er vannkringle?
Da jeg ramlet over denne oppskriften så skjønte jeg ikke helt hva det var. Men oppskriften så veldig kjent ut, det er ikke veldig mange bakverk som må kokes før den kan stekes. Originalt skal disse formes til kringler og og være mye tynnere. Men jeg synes bagles til frokost fristet mye mer. Her har jeg i tillegg fått på favorittpålegget, kremost og laks <3
Jeg skal prøve å få laget denne oppskriften slik den er ment å lages, men foreløpig er jeg fornøyd med disse halvgrove bagelsene.
Vannkringle
Posjoner: 9 stk
Ingredienser
- 400 gram Sammalt hvete bruke gjerne bare hvetemel
- 1/2 ts salt
- 50 gram smør
- 2,5 dl kaldt vann
- 40 gram gjær
- 1 ss honning kan også bruke sirup
- 1 stk egg valgfritt
Slik gjør du
- Ha all ingrediensene bortsett fra smør og salt i en kjøkkenmaskin og elt på lavt tempo i 15 minutter
- Deretter har du i smør og salt og elt i ytterligere 5 minutter
- Sett på et lunt sted og la den heve til dobbel størrelse, ca 60 minutter
- Del deigen 9 emner på 80 gram hver. Lag et hull i midten med enten fingeren eller baksiden av en sleiv. Og utvid hullet mens du roterer deigen
- Klipp bakepapiret i ruter slik at du kan legge en bagel på hver rute, dette gjør det enklere å flytte dem senere
- Etterhev i 30 minutter
- Kok opp en kjele med vann og ha i honning. Kok bagelen 1 minutt på hver side, 3-4 stykker av gangen.
- Legg bagelene på et stekebrett med bakepapir. Pensle med ett egg. Du kan også ha over for eksempel sesamfrø
- Stek på 220 grader i 20-25 minutter
- Avkjøl på rist