Matvraket Anders Husa

Anders Husa har vel jobben som alle matvrak drømmer om. Han reiser rundt i verden og spiser mat og deler opplevelsene med følgerne sine. Vi var så heldige å få Anders på besøk i vår podcast, den kan du høre her, eller på itunes her (funker best på mobil) og vi fikk et artig innblikk i hans liv. Nettsiden Foodie Stories by Anders Husa finner du her.

Anders har vært så grei at han vil dele sine anbefalinger for 2019, og  forteller oss hvilke byer som definitivt er verdt et besøk, men som kanskje er lett å glemme.

KØBENHAVN

Nordens mathovedstad leverer alltid på høyt nivå, enten det er toppen av gastronomi eller enklere konsepter og vinbarer:
Kadeau er en av byens mest undervurderte restauranter. De skulle hatt to Michelin-stjerner for mange år siden, men fikk dem først i fjor. Nordisk eleganse og fantastisk unike smaker.
København-sommer for meg er å sitte på brygga utenfor La Banchina med beina dinglende over vannet og et godt glass naturvin i hånda. De serverer også enkle italienske småretter.
Dere vil ikke gå glipp av bakverket på Juno the Bakery, byens desidert beste bakeri, ironisk nok drevet av en svensk baker som perfeksjonerer alt fra croissant til kardemommeboller og kanelgifler.

BERGEN

Det gjelder å ikke la seg lure av det faktum at Bergen er den eneste norske storbyen uten Michelinstjerner. Her finnes utrolig mange gode restauranter og råvarekvaliteten, spesielt på sjømat, er uten sidestykke.
Bare Restaurant gir den aller beste opplevelse hvis man er ute etter smaksmenyer på Michelin-nivå.
Colonialen Matbar er fantastisk for et godt glass vin og et utvalg barsnacks.
Enhver kveld i Bergen avsluttes helst på Trekroneren for det beste utvalget av pølser med tilbehør.

TAIPEI

En asiatisk storby som ofte blir oversett, men en drøm for ethvert matvrak som liker å meske seg i alskens gatemat.
Mume er når du er lei av gatemat og vil ha en smaksmeny av lokale råvarer inspirert av noen av verdens beste restauranter.
Jeg ble avhengig av black pepper pork buns fra Fuzhou Shizu Hujiao Bing. Tror jeg hadde dem nesten hver dag. Verdt å få med seg prosessen når de lager dem også.
Du finner den «originale» steam bun baoen på Lan Jia Gua Bao, fyllt med svineside, koriander og peanøttpulver. Se etter den lengste køen i gata.
No Comments Yet

Comments are closed